ÄITIYSOSTEOPATIA & LASTEN OSTEOPATIA

Osteopatia on vanha hoitomuoto, jonka on kehittänyt Dr. Andrew Taylor Still (1828-1917). Osteopatia on kokonaisvaltainen, pehmeä hoitomuoto, jossa ei pelkästään keskitytä oireiden helpottamiseen, vaan hoidetaan syitä oireilujen takana. Hoidolla vaikutetaan rakenteeseen ja toimintaan, sekä tasapainotetaan hermostoa. Hoidossa valitaan yksilöllisesti sopivat tekniikat ja hoitoasennot hoidettavan tarpeiden mukaan.

Vaikka hoidankin pääsääntöisesti koirapotilaita, hoidan päivittäin myös ihmispotilaita. Hoidan kaikenlaisista vaivoista kärsiviä ihmisiä, iästä tai vaivasta riippumatta. Osteopaattina ja samalla itsekin äitinä, koen että äitiysosteopatia sekä etenkin lapsipotilaat ovat minulle sydämen asia.

Äitiysosteopatia helpottaa muuttuvaa kehoa ja valmistaa kehoa tulevaan synnytykseen. Mikä parasta, kun äitiä hoidetaan, saa myös vauva samalla hoitoa. Hoitojen ansiosta, palautuminen synnytyksestä nopeutuu. Tyypillisiä hoitoon tulon syitä odottavilla äideillä on erilaiset raskausoireet ja kiputilat eri puolilla kehoa kuten liitoskivut ja selkäsäryt tai närästys. Osteopatia on hellä ja tehokas ja turvallinen hoitomuoto jolla voidaan vaikuttaa vauvan asentoon kohdussa.

Synnytyksen jälkeen olisi hyvä käydä muutama kerta hoidossa ja samalla ottaa vauva mukaan myös hoidettavaksi. Vauvoja hoidetaan paljon, etenkin vaikeiden tai pitkittyneiden synnytysten jälkeen. Tyypillisiä hoitoon tuloon syitä vauvoilla on koliikkioireilu, vatsavaivat, itkuisuus ja kehon epäsymmetriat esim. kallossa. Työskentelen myös paljon imetykseen liittyvien haasteiden parissa kuten kireiden huuli- ja kielijännevauvojen kanssa.

Lapsi kehittyy ja kasvaa kovaa tahtia. Vaikka vanhempi olisi kuinka silmä kovana, välillä sattuu ja tapahtuu ja muksahtelut, kaatumiset ja tippumiset ovat yleisiä onnettomuuksia.  Muita tyypillisiä hoitoon tulon syitä lapsilla ovat korvatulehdukset, kasvukivut, yökastelu tai viivästymät puheessa ja kehityksessä.